Biografie:


Bart Rijnink is acteur, zanger, muzikant en componist. Van kinds af aan studeerde hij keyboards en zong jaren in een (kinder)koor. Hij speelde/zong als kindsopraan in grote opera’s en musicals zoals Carmen, de Notenkraker en de musical Oliver! en sleepte als toetsenist/componist een aantal prijzen binnen op het Yamaha- en Prinses Cristina Concours.

Na 3 jaar vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.


Na zijn afstuderen maakt Bart deel uit van muziektheater-gezelschap Fantasten en speelt hiermee in theaters door heel Nederland en op festival De Parade, Lowlands en Oerol. Voor zijn rol in Doe Maar! de Musical ontvangt hij een nominatie  voor een Musical Award als aanstormend talent. Bart vertolkt vervolgens hoofdrollen in producties van het Ro Theater (Moord in de Kerststal, de Gelaarse Poes), Orkater (Alice in Wonderland), NNT (Don Juan), het Amsterdams Bostheater (De Storm) en Toneelgroep Oostpool (Hoektand) en speelde regelmatig in voorstellingen op het reizende theaterfestival De Parade en Festival Boulevard te Den Bosch. Afgelopen zomer speelde hij de hoofdrol in het Pauperparadijs in Koninklijk Theater Carré.


Als componist werkt Bart veelvuldig voor Toneelgroep Oostpool (Arnhem). Zo was hij componist voor Romeo en Julia, GTA5, Hard Candy, Boiling Frog en won hij met regisseur Timothy de Gilde een Gouden Krekel voor de voorstelling Bromance. Bart werkte samen met de mannen van Rundfunk aan hun rap R.E.N.S. Daarnaast werkte hij als componist/muzikant met oa Circus Treurdier, Orkater en Theater Sonnevanck en schrijft hij ieder seizoen liedjes voor cabaretvoorstellingen van Remko Vrijdag en Martine Sandifort. Hij componeerde voor dansvoorstellingen van het Nationale Ballet (NL), BJM Dance Montreal, Ballet Hispanico en Hungarian National Ballet. In 2018 maakte hij samen met Dionys Breukers muziek voor Dood enzo van het NNT en arrangeert hij alle muziek voor Marvellous!, een superhelden-musical van de makers van Watskeburt de Musical.


Bart is op televisie veelvuldig te zien in sketches van het Klokhuis, waar hij deel uitmaakt van de vaste cast. Ook speelde hij oa in Goedenavond Dames en Heren, Danni Lowinski, Man met de Hamer, Odds, Mees Kees (de serie) en Toon 2. Ook maakte hij in seizoen 2016/2017 deel uit van de cast van het tv-programma Kanniewaarzijn.


Bart speelde in de film Het leven is Verrukkulluk van Frans Weisz, Heer en Meester, Brief voor de Koning en in de IDVA-trailer X-ray Eyes geregisseerd door Mike van Diem. Op dit moment draait hij voor Baantjer, het Begin.


Bart spreekt ook regelmatig commercials in. Zo was hij de vaste stem van oa Eurojackpot, De Nederlandse Energiemaatschappij, Proefdiervrij en Autotrack.


Bart maakt, naast theater/film muziek ook popmuziek onder de noemer laGarçon*. Hij speelde hier, samen met vaste bandleden Eva Laurenssen en Rory Ronde,oa mee op Concert At Sea, de Gentse Feesten (Polé Polé stage), Solar Weekend, Vondelpark Openluchttheater, De Parade en De Uitmarkt!. Ook maakten ze in 2017 een voorstelling op festival de Parade.mediaMEDIA.html
homehome.html
biografie
laGarçon*lagarcon.html